La Quiberonnaise - Sardines Millésimées visconserven

Conserverie La Quiberonnaise is gevestigd langs de Atlantische Oceaan in de regio Bretagne. Het bedrijf staat bekend om haar visconserven van ongekende kwaliteit. Deze kleine conserverie wordt gerund door Thierry Jourdan en zijn familie. Zijn grootouders zijn het bedrijf begonnen in 1921 en hebben de kennis van het inblikken van generatie op generatie doorgegeven. La Quiberonnaise kenmerkt zich door haar exclusiviteit. De visconserven worden volgens ambachtelijke wijze in kleine oplage gemaakt. In 2007 behoorde La Quiberonnaise tot de 6 winnaars van de Talents du Goût.

Sardines Millésimées - La Quiberonnaise visconserven

VISSEN IN HET JUISTE SEIZOEN

La Quiberonnaise vangt haar vis met respect voor de zee en al het leven daarin. Zo wordt alle vis met de hand ingeblikt. Volgens traditionele wijze in een moderne werk omgeving.

In Februari tot en met april begint de fabriek met het vervaardigen van vissoep en vispaté. In maart wordt de Europese makreel gevangen en verwerkt. In mei tot en met oktober begint het sardine seizoen. In deze periode worden de sardines millésimées gevangen en ingeblikt. Vanaf augustus tot en met eind september wordt er in de fabriek enkel witte tonijn ingeblikt. In december en januari volgt een volledige reiniging van de fabriek en worden de machines onderhouden.

Quiberon vissershaven Bretagne Frankrijk

ORIGINEEL EN UNIEK

La Quiberonnaise probeert zich naast haar traditionele recepten te onderscheiden door nieuwe smaken en combinaties toe te voegen aan hun assortiment. Het bedrijf probeert om de twee jaar een nieuw recept te bedenken. Dit leidt tot unieke smaakcombinaties en samenwerkingen. Zo worden alle blikjes ontworpen door bekende kunstenaars zoals Frank Margerin en Gilbert Shelton.

VIND ALLE PRODUCTEN VAN LA QUIBERONNAISE IN ONZE WEBSHOP!